Back to Adwise

Share this article:

27. May 2024

|

Sponsored

De concurrentie buitenspel zetten met slimme innovaties binnen digital

Je hoeft geen miljardenbedrijf te zijn om voorop te lopen in je business. Als bedrijf wil je jezelf dan ook het liefst kunnen focussen op je core-business, omdat je daarin het meest thuis bent. Daarom zijn er zogeheten full-service agencies om bedrijven, vooral digitaal, te ontzorgen op het gebied van brand & experience, data & technologie, marketing & performance.

Hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf de concurrentie steeds te slim af bent? Hoe onderscheid je jezelf ten opzichte van al die andere bedrijven? En bovenal, hoe kun je als bedrijf jezelf zo snel mogelijk aanpassen als de markt daarom vraagt op het gebied van bijvoorbeeld Artificial Intelligence? Het zijn vragen waar elke ondernemer mee worstelt. Om deze zorgen weg te nemen, kiest een bedrijf er vaak voor om een fullservice agency in dienst te nemen.

Het succes Adwise is een van de eerste fullservice agencies met bijna twintig jaar ervaring. Zij bedienen de zogeheten ‘midmarket’ met de focus op bedrijven met een omzet van tussen de 5.000.000 en 200.000.000 euro. Steven Bodde is head of commerce bij Adwise en bij iedere boodschap die hij doet, heeft hij zijn werk in het achterhoofd. “De supermarkt is namelijk het beste voorbeeld en de meest doordachte formule als het aankomt op marketing. Alles wat daar gebeurt heeft een reden. Waarom staat iets op een bepaalde hoogte? Hoe wordt de winkel ingedeeld? Wat tref je aan bij binnenkomst? Hoe worden de mensen bediend en hoe werkt het loyalty systeem? Hoe worden de mensen de supermarkt ingetrokken? Alles wat daar gebeurt, prikkelt ons om het door te vertalen naar onze klanten.”

Deze klanten willen uiteraard een voorsprong hebben op de concurrentie. En dat is iets waar hun full-service agency zich 24/7 mee bezig houdt. Adwise heeft hiervoor 150 mensen in dienst, die volgens Bodde de ‘digital brains’ van het bedrijf vormen. “Al onze mensen hebben circa 15% van hun tijd beschikbaar voor innovatie. Deze gebruiken ze om inspiratie op te doen, onderzoeken uit te voeren en volop te experimenteren, wat leidt tot nieuwe oplossingen voor klanten, die een voorsprong kunnen bieden. Dit maakt een groot verschil. We moeten namelijk de markt voorblijven, want je moet je bedrijf inrichten op alle veranderingen die eraan kunnen komen. Je moet ervoor zorgen dat je jezelf direct kunt aanpassen, om zo de concurrentie voor te blijven. Zo helpen we onze klanten ook met de organisatiekant. Het bouwen en ontwikkelen van de inhouse agency en het samen ervoor zorgen dat bedrijven innovatiever en adaptiever worden.”

Innovatiesnelheid Uiteindelijk probeert Adwise met hun klanten te zorgen voor een innovatiesnelheid die hoger is dan de concurrentie, op elk gebied dat van toepassing is voor de klant.

“Als jij in staat bent om sneller te replatformen dan je concurrent, zie je dat je onderaan de streep meer marge overhoudt, wat omgezet kan worden in meer groei en marktaandeel. De kern van de boodschap is namelijk dat bedrijven kansen laten liggen om sneller innovaties binnen het digitale domein toe te passen, waarmee ze sneller hadden kunnen groeien dan de concurrentie. Zo helpen we onze klanten ook met de organisatiekant. Het bouwen en ontwikkelen van de inhouse agency en het samen ervoor zorgen dat bedrijven innovatiever en adaptiever worden.”

Om voorop te blijven lopen, wil Adwise zowel verdiepen als verbreden. Dus zowel investeren in service en expertises als in mensen, maar ook met samenwerking zoals Pay.nl als partner. “Het is voor ons namelijk belangrijk om koploper te blijven in de markt en echt het hele pakket te kunnen leveren. Dan moet je ook de mensen aan boord hebben die daar hun weg in kennen. Ook artificial intelligence, replatfoming, internationale groei en retail media staan hoog op de agenda van het bedrijf.”

Adwise is uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie met zo’n 150 mensen in dienst. Ze zijn uitgeroepen tot de beste full-service agency van Nederland in 2024 door Emerce, met meer dan 250 (inter)nationale verworven nominaties en awards, als erkenning voor de slimme innovaties, maar de ambitie van het bedrijf reikt verder. “We werken voor meer dan vijftig klanten die over de grens actief zijn”, zegt Bodde. “Hierdoor hebben we al in dertig landen ervaring opgedaan. Ons nieuwe moonshot is om internationaal verder te groeien. Hierbij combineren we autonome groei met een sterke buy-and-build strategie. We willen de beste digital agency van Nederland blijven en de beste van Europa worden. Zo blijven we onderscheidend in innovatiekracht, slagkracht en realisatie.”