Back to Autitalent

Share this article:

2. Aug 2024

|

Sponsored

Elk team verdient een medewerker met autisme: “Ze zien het, zoals geen ander dat ziet.”

In de jaren 2000 was er geen plek op de arbeidsmarkt voor mensen met autisme. Ze kregen vaak alleen een uitkering. Die tijd ligt gelukkig ver achter ons. Nu weten we dat mensen met autisme unieke talenten hebben. Verschillende onderzoeken laten ook zien dat neurodiversiteit een echte aanwinst is op de werkvloer.

AutiTalent verbindt mensen met autisme aan de arbeidsmarkt. Hiermee focussen ze op wat zij wél kunnen, waardoor ze niet alleen kansen creëren voor de werknemers, maar ook voor de werkgevers. “De banen die wij vervullen zijn heel divers, vaak wordt er een bepaalde mate van gedetailleerdheid gevraagd. Iets wat voor iemand zonder autisme – als we dat zo even kunnen noemen – gewoon veel moeilijker is”, aldus Ingrid Timmer, relatiemanager bij AutiTalent. “Er is iets in het brein van mensen met autisme waardoor ze ontzettend goed in staat zijn om kwaliteitsdetails te onderscheiden. Ze zien het, zoals geen ander dat ziet.”

Andere inzichten “Over het algemeen zijn mensen erg op de omgeving afgestemd en willen we niet buiten de boot vallen. Hierdoor doen we vaak onbewust alles zoals het hoort of ‘normaal’ is. Mensen met autisme zijn minder gebonden aan sociale conventies of verplichtingen. Hierdoor komen ze veel sneller tot analytische oplossingen of andere inzichten. Ze richten zich puur op het proces, zonder rekening te houden met gevoelens of sentimenten. Hierdoor worden verbeteringen doorgevoerd waarvan je jezelf soms afvraagt waarom daar niet eerder aan gedacht is”, benoemt Ingrid Timmer één van de voordelen die ze dagelijks tegenkomt.

Goud waard “Het is vaak de onbekendheid – de koudwatervrees zogezegd – die sommige werkgevers nog doet twijfelen, maar kleine aanpassingen zorgen ervoor dat je een werknemer in dienst krijgt die goud waard is voor je bedrijf.” AutiTalent biedt detachering, coaching en advies om zowel werknemers als werkgevers te ondersteunen. Zo creëren ze toekomstperspectief voor mensen met autisme, en zorgen voor betere resultaten en meer diversiteit voor werkgevers. AutiTalent werkt aan de inclusieve arbeidsmarkt van morgen.