Back to GROVER Underdogs

Share this article:

21. Jun 2024

|

Sponsored

Digitalisering in de zorg: eerst moet de basis op orde zijn

In het streven naar digitalisering in de zorgsector stuiten zorginstellingen op het nijpende personeelstekort dat de branche al jaren teistert. De wil is er, maar de handen om het te realiseren ontbreken.

GGROVER underdogs biedt een oplossing. Deze sociale onderneming schakelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in om de digitaliseringsambities van zorginstellingen waar te maken. Dit initiatief ondersteunt niet alleen zorgprofessionals, maar creëert ook waardevol werk voor mensen die anders langs de zijlijn zouden blijven staan.

Giedo Lankhorst van GROVER underdogs is ervan overtuigd dat digitalisering in de zorg een noodzaak is en veel goeds kan brengen. ”Ondersteund door technologie, kunnen zorgverleners meer tijd aan hun patiënten besteden en kan informatie sneller en nauwkeuriger uitgewisseld worden. Maar dan moet de basis wel op orde zijn. In de beginfase is digitalisering ook handwerk. Het overzetten van data is vaak grotendeels handmatige verwerking. Die basis moet kloppen voordat digitalisering de effectiviteit en efficiency van organisaties vergroot.” aldus Lankhorst.

Het gaat in alle gevallen om het opschonen, verwerken of detecteren van onjuiste of corrupte data, om hierna te beschikken over een juiste en complete dataset. Daarnaast worden fysieke archieven geschoond. Voor beide situaties komen de medewerkers van GROVER om de hoek kijken. Veelal zijn het mensen met een vorm van autisme, die zelfstandig kunnen werken en daarin niet moeten worden gehinderd door te veel externe prikkels. ”Zij vinden het leuk digitale dossiers te analyseren op fouten en om fysieke dossiers geordend in te scannen. Dit alles moet wel secuur en voor vaak grote hoeveelheden data gebeuren. Dat kun je aan deze medewerkers wel overlaten.” sluit Lankhorst af.

GROVER underdogs is een ICT dienstverlener met IT’ers die uitblinken in nauwkeurigheid en focus. Binnen GROVER underdogs wordt voornamelijk gewerkt met IT’ers met een vorm van autisme, of mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld mensen met een vorm van chronische vermoeidheid.