Back to Cybermeister

Share this article:

25. Mar 2024

|

Sponsored

Oplossingen voor het personeelstekort in cybersecurity

De vraag naar cybersecurity-experts is nog nooit zo groot geweest. Op dit moment staat het tekort op 3,4 miljoen wereldwijd. Met de toenemende digitalisering is er steeds meer cybercriminaliteit en daarmee stijgt ook de vraag naar experts. Niet alleen het tekort aan mensen, ook een gebrek aan de juiste vaardigheden kan een bedrijf, organisatie of zelfs land kwetsbaar maken. De grootste uitdaging zit dan ook niet in het beschikbare budget of de technologie, maar in het tekort aan specialisten met de juiste kennis en kunde.

Rick Hofstede en Bertil Holthuis van Cybermeister hebben een platform gebouwd voor en door cybersecurity-specialisten: “Wij geloven dat je alleen door samenwerking het personeelstekort in cybersecurity kunt oplossen.”

De urgentie is hoog en daarom is collectieve actie vereist. De oplossing zit niet alleen in het aantrekken van meer mensen, maar ook in slimmer en efficiënter samenwerken. Door krachten te bundelen ontstaat er meer uitvoeringskracht. De trend is echter individualisme. Veel cybersecurity-experts zijn zzp’ers en kleine bedrijven, en dat maakt efficiënt samenwerken lastig. Daarom hebben Rick Hofstede en Bertil Holthuis Cybermeister opgericht. De twee initiatiefnemers hebben een ‘track record’ in cybersecurity en het bedrijfsleven. Ze geloven in krachtenbundeling, specialisatie en het op basis van inhoudelijke kennis en kunde schaalbaar inzetten van de juiste expertise. Cybermeister heeft een uniek operationeel model gebouwd. Met een sterk groeiend ecosysteem van inmiddels meer dan 140 ervaren experts heeft het bedrijf diepgaande kennis van cybersecurity in huis. Het platform bestaat onder andere uit architecten, engineers, analisten en Chief Information Security Officers (CISO’s) die nauw samenwerken en kunnen helpen bij het selecteren, implementeren en beheersen van alle aspecten van cybersecurity. Dit kan de uitvoering van regelgeving of normenkaders, zoals NIS2 en ISO 27001, betreffen, maar ook CISO-as-a-Service en complexe cybersecurity-projecten. Zodoende krijgen bedrijven en organisaties één aanspreekpunt en een onafhankelijke partner, waarbij het klantbelang centraal staat.